11a activitat Vic, ciutat cuidadora: “XV Festival BBVA de Música Religiosa de Vic”

En el marc del XV Festival BBVA de  Música Religiosa de Vic i en el context del Programa Vic, Ciutat Cuidadora, us informem de dues activitats  que poden ser del vostre interès:

  • El dijous, 11 d’abril a les 18 h. a la Sala Mecenes de la Casa Convalescència de Vic (C/ Dr. Junyent, núm.1 de Vic), es portarà a terme la conferència “A l’entorn de la paraula Rèquiem”, a càrrec de Miquel Desclot (poeta-escriptor). Activitat gratuïta.
    MIQUEL DESCLOT.

Un repàs a la tradició de músiques fúnebres.

“Davant la necessitat de la concreció de la paraula, els compositors de música “fúnebre” han acudit a tres grans tipus de fonts. La primera, la més universal, la constitueixen els venerables textos litúrgics associats amb l’ofici de difunts, o els textos sagrats que s’hi puguin assimilar. La segona, els textos —sagrats o simplement pietosos— relacionats amb la mort de Crist. I la tercera, finalment, la constitueixen les tradicions poètiques familiars a cada compositor.”

  • El dijous, 11 d’abril a les 21 h. a l’Església de Sant Domènech, el concert “Rèquiem” de W.A. Mozart, a càrrec de la Coral Cantiga – Josep Prats – Orquestra de Cambra Terrassa 48. Preu: 10/5€

Tags

top