Calendari Solidari 2020

Les múltiples i desinteressades accions solidàries dels mossos d’esquadra són l’expressió de l’arrelament dels valors de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de voluntat de servei, de compromís i de proximitat a la ciutadania.

Els fons recaptats amb el Calendari Solidari 2020 es donaran a la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC), amb l’objectiu de millorar l’assistència als malalts d’Alzheimer i donar suport als seus familiars i cuidadors.

COL·LABOREU AMB NOSALTRES, ADQUIRIU EL CALENDARI SOLIDARI!

El Calendari Solidari 2020

Aquesta és la 6a. edició del calendari solidari, una iniciativa que es va engegar fa quatre anys amb l’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya), en suport a la lluita contra el càncer infantil.

Els fons recaptats amb el Calendari Solidari 2020 es donaran a la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC), amb l’objectiu de millorar l’assistència als malalts d’Alzheimer i donar suport als seus familiars i cuidadors.

Què trobareu en el Calendari Solidari 2020

El calendari està integrat per catorze fotografies, incloent portada i gener del 2020, amb fotografies on apareixen agents del cos de Mossos d’Esquadra i afectats per la malaltia de l’Alzheimer i els seus familiars, com a exemple del nexe d’unió entre el col·lectiu de persones que pateixen l’Alzheimer i els mossos encarregats de garantir la seva seguretat.

Dos formats: de paret i de sobretaula.

Per què l’Alzheimer?

L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa progressiva, sent la forma més freqüent de demència en les persones grans. Com a conseqüència de l’envelliment de la població cada vegada hi ha més persones afectades per aquesta malaltia. Segons dades d’estudis comunitaris, es calcula que un 9,6% de les persones de 70 anys i més poden tenir algun tipus de demència1. Segons aquestes dades i amb la població de Catalunya de l’any 2015, s’estima que més 123.000 persones estarien afectades de demència, i d’aquestes aproximadament un 70% tindrien la malaltia d’Alzheimer.¹

Per aquests motius, l’edició d’enguany té l’objectiu de superar la xifra obtinguda en les darreres edicions. Aconseguir aquest repte suposaria un gran impuls per al desenvolupament del Projecte d’Estimulació Cognitiva a persones en fases inicials de la malaltia i als grups de suport emocional que està desenvolupant la federació en les diferents Associacions de Familiars d’Alzheimer -AFAs- de Catalunya.

[1]Font: Canal Salut de la Generalitat de Catalunya (actualitzat 19.09.2016)

top